DNB norpar Swedbanks ena storföretagschef

Elisabeth Beskow lämnar rollen som delad chef för Swedbanks Stora företag och institutioner. Hon ska bli Nordeuropa- och Sverigechef inom norska DNB istället.
DNB norpar Swedbanks ena storföretagschef - elisabeth-beskow-700_binary_6894573.png

Swedbank tappar Elisabeth Beskow, den ena av bankens i dag två chefer för affärsområdet Stora företag och institutioner, till DNB.

Hos DNB blir Beskow ny chef för Nordeuropa samt för den svenska rörelsen med cirka 400 anställda. Hon efterträder Mats Wermelin, som blir chef för DNB:s verksamhet i USA.

Swedbank låter framöver sin andre chef för Stora företag och institutioner, Ola Laurin, få bli ensam chef för affärsområdet.

Det framgår av pressmeddelanden från de båda bankerna.

– Med Elisabeth Beskow får vi en stark ledare med bred erfarenhet inom viktiga områden som DNB specialiserat sig inom i Sverige och Nordeuropa – large corporates och investment banking. Hon får ansvar för den viktigaste marknaden utanför Norge som vi just nu hårdsatsar på, säger Vidar Andersen, chef för DNB:s verksamhet utanför Norge, i en kommentar.

Andersen tillägger att DNB:s aktivitet i Sverige och Nordeuropa ”har vuxit betydligt de senaste åren och med Elisabeth Beskow som ansvarig chef har vi ytterligare stärkt vår möjlighet att expandera”.

För Swedbanks del innebär Beskows avhopp fortsatt chefskarusell. Så sent som i juni meddelades att chefen för affärsenheten Stora företag (Client Coverage) Lars Ljungälv lämnar banken och koncernledningen för en roll som vd för Citygross-ägarna Bergendahl & Son. Elisabeth Beskow och Ola Laurin uppgavs då ”tills vidare” överta Ljungälvs arbetsuppgifter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.