DNB ser köpläge i forskningsbolag

DNB inleder bevakning av forskningsbolaget Vicore Pharma med en köprekommendation och en riktkurs på 41 kronor per aktie.

Det framgår av en analys daterad den 18 juni.

Vicore Pharma handlades på tisdagsförmiddagen upp 8,5 procent till 19:25 kronor. Riktkursen indikerar därmed en kurspotential på 113 procent.

De huvudsakliga tillgångarna för Vicore Pharma är läkemedelskandidaterna VP01 för behandling av en form av lungfibros samt systemisk skleros. Den efterföljande läkemedelskandidaten VP02 befinner sig fortfarande i preklinisk forskningsfas under utveckling för hosta i samband med lungfibros.

Den längst framskridna läkemedelskandidaten, VP01, är planerad att påbörja fas 2 studier under det andra halvåret 2019. De övergripande resultaten från studien kring systemisk skleros väntas gå att utläsa under andra halvåret 2020. Studien inom lungfibros väntas kunna färdigställas under tredje kvartalet 2021.

DNB bedömer att sannolikheten att få ett godkännande inom lungfibros uppgår till 15 procent medan motsvarande siffra för systemisk skleros ligger på 5 procent.

Kliniska studier i fas 1 med läkemedelskandidaten VP02 förväntas påbörjas under tredje kvartalet 2020. Med tanke på att VP02 varit föremål för tidigare kliniska prövningar ser DNB 13 procents sannolikhet för att VP02 lyckas få ett godkännande.

DNB ser ett värderingsintervall mellan 14 och 59 kronor sett från ett pessimistiskt respektive positivt scenario.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.