Dougherty & Co ser 30 procents uppsida i kamerabolag

Actionkameratillverkaren Gopro's nyligen aviserade drönare kan komma att öka bolagets aktiekurs med 17,50 dollar per aktie. Det anser analytiker Charles Anderson på Dougherty & Co, skriver StreetInsider.

I sin utvärdering av Gopro-aktien räknar Anderson med att marknaden för drönare förväntas stiga 50 procent under nästa år när produkten lanseras.

”Om man utgår utifrån att DJI, som är världens största drönartillverkare med 80 procent av marknaden kommer att dra in 1,9 miljarder dollar, betyder det att Gopro med en potentiell marknadsandel på 25 procent nästa år kan se sina intäkter öka med 475 miljoner dollar. Enligt vår modell förväntas de siffrorna utmynna i en vinst per aktie på 2,02 dollar. Med ett p/e-tal på 25 motsvarar det en uppsida på 17,50 dollar för aktien”, säger Anderson

Det var i samband med Re/Code:s konferens som GoPro:s vd Nick Woodman passade på att avslöja att bolaget tänker lansera en drönare under första halvåret 2016. Några detaljer kring priset nämndes dock inte.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco