Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 08-617 80 00

Dubbla köpråd från Affärsvärlden

2017-09-14 09:44
Foto: IBL

Affärsvärlden rekommenderar två köp i senaste numret. Dessutom får en aktie rådet sälj och en aktie rådet avvakta.

Nedanstående är kort sammanfattning av Affärsvärldens analyser och åsikter. Under varje sammanfattning finns en länk till en mer omfattande analys.

Avega - köp

En lågvärderad men högklassisk konsult, är tidningens beskrivning i analysen. Avega har en rörelsemarginal i nivå med finkonsulterna men värderingen är väsentligt lägre och det osar fyndläge.

Läs mer här.

Cinnober - köp

Fintechbolaget tyngs av stora investeringar i år men skördetid väntas nästa år och på lite längre sikt hägrar potentialen inom clearing för banksektorn.

Läs mer här.

Instalco - avvakta

Bolagets affärsidé att köpa upp lokalt starka installationsbolag för en billig peng och hålla dessa i en decentraliserad konglomeratstruktur är inte alls tokig. Men även med lite mer konservativa prognoser, som ändå innefattar tvåsiffrig vinsttillväxt, försvinner snabbt rabatten mot börsens övriga förvärvsmaskiner.

Läs mer här.

Medicover - sälj

Aktien dyr ut med de flesta mått mätt. Även med fortsatt generösa antaganden om tillväxt och förbättrade marginaler betalas årets och nästa års vinst i 43 respektive 31 gånger pengarna. Rimligen kommer bättre köptillfällen längre fram. Sälj och köp tillbaka på 49 kronor.

Läs mer här.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom