Dubbla köpråd från Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för Nyfosa och GHP Specialty Care samt rådet teckna Ascelia Pharmas nyintroduktion på Stockholmsbörsen i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Lime Technologies, Asarina Pharma och Pandox.
Dubbla köpråd från Börsveckan - aktier-index-penna-affarsvarldne-700_binary_6878257.jpg

Det framgår i Börsveckans senaste utgåva, årets tionde.

Det transaktionsdrivna fastighetsbolaget Nyfosa siktar på en årlig värdetillväxt om minst 20 procent tills beståndet når 25 miljarder kronor. Även om Nyfosa bara når halvvägs kommer bolaget att slå index. Vidare har vd Jens Engwall och ordförande Bengt Kjell köpt aktier.

”Till en låg relativvärdering och med en gedigen affärsnäsa hos dessa herrar på köpet så bedömer vi att oddsen är goda att Nyfosa blir en bra aktie att äga”, skriver Börsveckan och sätter köp.

Molntjänstbolaget Lime Technologies har goda tillväxtförutsättningar och hög lönsamhetspotential, vilket dock avspeglas i aktiekursen. Börsveckan ser inte någon större uppsida efter kursuppgången på 40 procent sedan teckningskursen och rådet blir att avvakta.

Cancerbehandlingsbolaget Ascelia, som ska börja handlas den 13 mars, har två preparat under utveckling. Den ledande kandidaten, Mangoral, är inte ett läkemedel utan en kontrastvätska som används vid magnetröntgen vilket påverkar sannolikheten att lyckas.

”Givet emissionen menar bolaget att verksamheten är fullt finansierat för ett marknadsgodkännande för Mangoral. Med hög sannolikhet att lyckas, en tydlig och definierad marknad, stark balansräkning och låg värdering framstår Ascelia som en intressant notering. Rådet blir att teckna”, skriver Börsveckan.

Trots en trevande start som börsbolag har Asarina Pharma goda chanser att få fart på verksamheten. Med en emission i hamn är forskningsbolagets studie finansierad och blir utfallet positivt är kurspotentialen god. Men risken är hög, anser Börsveckan som inte vågar sätta köp utan nöjer sig med avvakta.

Hotellfastighetsbolaget Pandox har haft ett par mycket bra år med en het underliggande marknad, kryddat med många förvärv.

”Konjunkturriskerna ska dock inte viftas bort och till en värdering nära substansen så ser vi inget köpläge”, skriver Börsveckan. Rådet landar på att avvakta.

Specialistvårdbolaget GHP levererar en stabil Q4-rapport som visar på hög tillväxt och någorlunda bibehållen lönsamhet, trots en del engångsposter.

”Det ser bra ut när vi blickar framåt”, skriver Börsveckan och upprepar köprådet från i höstas.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco