Dystra miner på Wall Street

New York-börserna handlades ned på bred front under tisdagen. Frågor kring den globala handelsutvecklingen fortsatte att prägla sentimentet, samtidigt som Europaproblem återigen blommat upp från Italien, då premiärminister Giuseppe Conte uppgett att han skall avgå.

Dow Jones storbolagsindex var vid stängningen ned 0,7 procent till 25.962. Det bredare indexet S&P 500 handlades ned 0,8 procent till 2.901, medan tekniktunga Nasdaq Composite sjönk 0,7 procent till 7.949.

Sektorvis gick det bäst för sällanköpsvaror som endast var ned 0,1 procent, samtidigt som finansrelaterat presterade sämst och handlades ned 1,4 procent.

Home Depot stärktes 4,4 procent. Investerare tog fasta på att kvartalsresultatet var bättre än väntat och brydde sig inte nämnvärt vid att byggvaruhuskedjan sänkte sin försäljningsprognos för helåret 2019/2020. Bolaget hänvisade bland annat till risker för negativa effekter av eventuella tullar.

Även Lowe’s i samma sektor drogs med av det positiva sentimentet och steg 3,0 procent. Bolaget rapporterar på onsdagen.

Apple var oförändrad vid tisdagens stängning på en svag börs. IT-jätten har vikt totalt 6 miljarder dollar för att producera eget film- och serieinnehåll som ska konkurrera med branschtungviktare som Netflix, HBO och Disney inför lanseringen av den egna streamingtjänsten om två månader, enligt Financial Times källor.

Netflix handlades ned 3,4 procent under tisdagen.

Livsmedelstillverkaren Beyond Meat steg 6,6 procent efter att ha tilldelats sin enda köprekommendation från analyshuset JP Morgan. Aktien har fallit cirka 35 procent sedan toppen i juli, för att innan ha sexdubblats sedan sin börsdebut.

IT-bolaget HP sjönk 1,3 procent efter att ha blivit nedgraderad till neutral från köp av Citigroup. Banken pekar på den svaga försäljningsutvecklingen, och föredrar i stället konkurrenten Dell. HP publicerar sin kvartalsrapport på fredagen.

Medicinteknikbolaget Medtronic steg 2,6 procent efter att ha publicerat en kvartalsrapport som slog analytikernas förväntningar. Bolaget höjde även sin prognos för helåret.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 6 punkter till 1,55 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.