E-handel stärker Elgiganten

Norska hemelektronikkedjan Elgiganten hade ett starkt räkenskapsår 2017/18.

Försäljningen ökade med 10 procent, vinsten steg med 50 procent till 200 miljoner kronor – och främst var det e-handeln som ökade, skriver branschtidningen Market.

Omsättningen för räkenskapsåret steg till 11,9 miljarder kronor, medan branschen som helhet backade med 0,8 procent under året enligt detaljhandelsindex DHI.

”Vi har ökat vår marknadsandel med ungefär 3 procent och Elgiganten svarar nu för i snitt 31 procent av branschens hela försäljning”, säger bolagets vd Niclas Eriksson till Market.

E-handeln växte kraftigt under det gångna året – ökningen där var 32 procent. I egenägda butiker var tillväxten 8 procent, i franchisedrivna butiker 13 procent och i de så kallade Elgiganten Phonehouse-butikerna ökade försäljningen med 17 procent. En faktor bakom ökningen var enligt Niclas Eriksson leveransmodellen ”click and collect”, där kunden handlar online och sedan hämtar varan i butik.

Sett till de olika segmenten var tillväxten starkast inom gaming, där försäljningen ökade med 38 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets