Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 08-617 80 00

E-handlaren Lyko siktar mot börsen

2017-09-13 12:03

Ytterligare en e-handlare har siktet inställt mot Stockholmsbörsen.

Enligt nyhetssajten Breakit har Lyko, inriktat på e-handel med skönhetsprodukter, anlitat investmentbanken ABG för att notera bolaget under sista kvartalet i år.

Förra året ökade Lykos omsättning med nästan 30 procent till 643 miljoner kronor. Rörelseresultatet före skatt och avskrivningar mer än dubblades till 52 miljoner kronor.

Huvudägare i Lyko är grundarfamiljen Lyko. Näst största ägare är riskkapitalbolaget Fidelio Capital, där en av Sveriges rikaste personer, Katarina Martinson, arvtagare till Fredrik Lundbergs imperium, är huvudinvesterare.

Samma värderingsnyckel som e-handlaren Boozt, som gått upp med nästan 25 procent sedan noteringen i slutet av maj, skulle innebära ett marknadsvärde på mellan 1 och 2 miljarder kronor för Lyko, enligt Breakit.

Familjens talesman Rickard Lyko har inte svarat på Breakits intervjuförfrågningar och det är också tyst från Fidelio Capital.

"Som du mycket väl vet kommenterar vi aldrig rykten. Vi är fullt fokuserade på att leverera ett starkt 2017 för Lyko och förbereda tillträdet av vår nya vd, Joanna Hummel, i oktober", skriver Lykos styrelseordförande Per Sjödell i ett mail till Breakit.

Madeleine Lundberg

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom