E-sport väntas ge miljardintäkter för MTG

2016-03-07 10:42 Affärsvärlden Finwire

MTG:s intäkter från e-sportsegmentet väntas passera miljardstrecket i år. Det skriver Di Digital och hänvisar till flera nyligen genomförda förvärv som bakomliggande orsak till den uppnådda milstolpen.

MTG har varit rejält aktiva på förvärvsfronten under det senaste året. Det hela inleddes med sommarens uppköp av 74 procent av aktierna i tyska Turtle Entertainment för 720 miljoner kronor. Turtle Entertainment driver e-sportsligan ESL.

Därefter följde två höstförvärv, ett som genomfördes i november och avsåg Dreamhack för 244 miljoner kronor, och det andra som gällde amerikanska ESEA. Enligt Di Digitals uppgifter köptes ESEA, som utvecklat en teknikplattform för e-sporttävlingar, för ett “tvåsiffrigt miljonbelopp” räknat i euro.

Utökningen av portföljen med de nya bolagen och prognoser för innevarande år om en tillväxt på minst 40 procent gör att en omsättning i miljardklassen är att vänta. Samtidigt utesluter Arnd Benninghoff, chef för MTG:s digitala investeringar, fler uppköp och menar att man är nöjd med den befintliga mixen.

- Då handlar det om förvärv för att komma åt talanger eller tilläggstjänster. Men vi investerar kraftigt i organisk tillväxt. Det finns inte så många stora uppköpskandidater kvar på området, säger han.

Även med den prognostiserade intäktstillväxten för 2016 förväntas affärsområdet uppvisa röda siffror på resultaträkningens nedersta rad.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet

Alla Tjänstebilar

ANNONS