ECB och IMF kan lämna trojkan

Den Europeiska centralbanken överväger att träda ur organet som har hand om Greklands åtstramningsprogram, trojkan.

Det rapporterar den tyska dagstidningen Handelsblatt på tisdagen, enligt Market News International.

Anledningen ska vara att ECB är bekymrad över potentiella intressekonflikter.

Även den Internationella valutafonden, IMF, ska vara intresserade av att lämna trojkan då fonden inte anser att det är en av dess främsta prioriteringar att övervaka ett europeiskt land.

Under gårdagen rapporterade samma tidning att EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker förbereder en plan som skulle eliminera trojkan i skuldförhandlingarna med Grekland.

Enligt källor från EU-kommissionen skulle Juncker komma att möta ett av de viktigaste kraven från Greklands nya premiärminister Alexis Tsipras att man endast vill förhandla med de europeiska ledarna. Därmed skulle trojkan som förutom EU-kommissionen även består av ECB och IMF, avvisas.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco