Edgeware mot börsen – då är första handelsdagen

2016-11-29 12:28 Direkt Affärsvärlden
Börsklockan på Stockholmsbörsen. Foto: All over press

Edgeware, verksamt inom streaming av tv och video över internet, är på väg till Stockholmsbörsen. Första handelsdag på Nasdaq Stockholm väntas bli den 9 december.

Priset inför noteringen beräknas bli fastställt i intervallet 25-30 kronor per aktie, vilket motsvarar ett totalt värde på bolagets aktier om cirka 816-885 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Anmälningsperioden påbörjas den 30 november och avslutas den 7 december för allmänheten och den 8 december för institutionella investerare.

Förutsatt att övertilldelningsoption utnyttjas fullt ut blir antalet aktier i erbjudandet lägst 15,2 miljoner och högst 17,2 miljoner, motsvarande lägst 51,5 procent och högst 52,7 procent av det totala antalet utestående aktier i Edgeware efter att erbjudandet har genomförts.

Edgeware grundades 2004. Under tolvmånadersperioden som slutade 30 september 2016 hade bolaget en nettoomsättning på 232 miljoner kronor med en bruttomarginal på 69 procent. Edgeware har huvudkontor i Stockholm, ett dotterbolag i USA och kontor i Hongkong samt Mexiko.

Fem institutionella investerare, Catella Fondförvaltning, Grenspecialisten Förvaltning, LMK Forward, Swedbank Robur Fonder och Ost Vast Capital Management har åtagit sig att, under förutsättning att vissa villkor uppfylls, köpa aktier i prisintervallet motsvarande sammanlagt cirka 54,4 procent av det totala antalet aktier i erbjudandet.

Edgeware håller en presentation för media och professionella investerare på tisdagen, klockan 15.00.

Direkt Affärsvärlden

Premiumnyheter

Aktuellt inom