Efter novemberförsäljningen – Mohammed al-Amoudi gör comeback i Powercell

Midroc New Technology, som på torsdagen blev nygammal ägare i Powercell, köpte aktierna av Finindus kring samma nivå som när bolaget bara för några veckor sedan sålde en storpost till Bosch, det vill säga cirka 107 kronor per aktie.
Efter novemberförsäljningen – Mohammed al-Amoudi gör comeback i Powercell - al-amoudi-affarsvarlden-700_binary_6882418.png

Det uppger Midroc New Technologys vd Göran Linder för Nyhetsbyrån Direkt.

Aktien handlas på torsdagsförmiddagen strax under 150 kronor.

Köpet av lite fler än 2 miljoner aktier görs alltså bara några veckor efter Midroc sålt en post om nästan 6 miljoner aktier, eller drygt 11 procent, i bränslecellsbolaget till Bosch för cirka 625 miljoner kronor.

”Detta är kanske något som förvånar”, säger Göran Linder till Direkt och han menar att de två affärerna bör ses var för sig, och som lever på egna meriter, för att framstå som mer logiska.

”Finindus, som varit i Powercell länge, ville också kapitalisera en del av värdestegringen. Och vi tyckte ju att bolaget knappast blivit sämre av att Bosch kommit in som ägare med den kvalitetsstämpel som det innebär. Vi vill vara med på den uppsida som följer av det”, säger Göran Linder.

Nettot av de två transaktionerna är att Midrocs ägarandel gått från 11,3 till 4,1 procent. Finindus och Midroc blir därmed ”ungefär jämnstora ägare”, konstaterar Midroc i ett skriftligt uttalande som bolaget lagt ut på sin hemsida.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets