Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Ekonom förlöjligar RBS-råd

2016-01-13 09:39
Foto: All over press

Royal Bank of Scotlands råd under gårdagen till sina klienter om att ”sälja allt” förutom högkvalitativa obligationer och statsobligationer har fått den frispråkige australiensiske ekonomen Stephen Koukoulas att starkt kritisera bankens kreditchef Andrew Roberts.

Det tog inte lång tid innan Koukoulas började göra narr av rekommendationen via ett flertal Twitter-inlägg. I ett av dem valde han att hänvisa till bankens överdrivet pessimistiska råd från 2010, när RBS trodde att ekonomin var på väg mot den andra stora depressionen. Det skriver Business Insider.

I ett annat inlägg förlöjligade han den ”clown”-liknande banken genom att klistra in en scen ur den brittiska humorserien Pang i bygget, där huvudkaraktären Basil skriker ”Fire. F-f-fire. Fa fa fa fire! FIRE!”, med frågetecknet ”Sälja allt?” ovanför.

Men Koukoulas valde att inte stanna där. I ett öppet brev på den egna hemsidan erbjöd han Andrew Roberts att slå vad om 10.000 australiensiska dollar, motsvarande 60.000 kronor, att majoriteten av de elva variabler som Koukoulas identifierat, och som enligt Roberts utgör tydliga säljsignaler, inte kommer att infrias.

Förslaget om ett vad försvarade Koukoulas med att säga till finanssajten att han tror att Andrew Roberts har en orealistiskt dyster syn på världen och en pragmatisk syn på beslutsfattare som, om inte annat, har lärt sig att hantera extrema marknader och ekonomiska chocker.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom