Elisa höjer utdelningen mer än väntat

Finländska teleoperatören Elisas jämförbara ebitda-resultat blev 168 miljoner euro för det fjärde kvartalet 2019, framgår det av delårsrapporten.

Analytikernas snittförväntningar låg på ett ebitda-resultat på 167 miljoner euro, enligt Infronts sammanställning av åtta analytikers prognoser.

Nettoomsättningen blev 487 miljoner euro. Här låg snittförväntningarna på 485 miljoner euro.

Utdelningen föreslås bli 1:85 euro per aktie (1:75), att jämföra med snittförväntningarna på 1:80 euro, enligt Infront.

Elisa räknar med att ebitda-resultatet 2020 blir i nivå med eller något högre än utfallet 2019.

Även intäkterna 2020 väntas enligt bolaget hamna i nivå med eller något högre än 2019.

Det framgår av Elisas bokslutsrapport.

Elisa räknar också med att capex uppgår till högst 12 procent av omsättningen under 2020.

Analytikernas snittförväntningar för helåret 2020 ligger på intäkterom 1,88 miljarder euro och ett ebitda-resultat som uppgår till 684 miljoner euro, enligt Infront.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco