Ellen genomför företrädesemission

Ellen vill genomföra en nyemission av aktier med företrädesrätt för aktieägarna.

Sju aktier ger rätt till teckning av en ny aktie till teckningskursen 0,80 kronor per aktie. Vid fullteckning tillförs Ellen cirka 6,9 miljoner kronor före emissionskostnader.

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

I företrädesemissionen har erhållits garantiutfästelser från externa investerare samt teckningsförbindelser och avsiktsförklaringar från Ellen större aktieägare motsvarande 100 procent av företrädesemissionen.

Nyemissionen sker i syfte att stärka Ellens ekonomiska situation för att möjliggöra beslutade förändringar för en framtida lönsam verksamhet. Genom förstärkt finansiering hoppas Ellen kunna öka utvecklingstakten av nya produkter inom kvinnlig intimhälsa. Företaget siktar på att påskynda expansionen av sin verksamhet till marknader, befintliga och nya, som idag kommit långt i sina förberedelser, exempelvis Tyskland, Skandinavien och Kina.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.