Elliott vill få Canon att höja budet på Axis

Aktivistfonden Elliott Management, som tidigare på torsdagen flaggade upp för 7,5 procent av kapitalet i nätkameraföretaget Axis vill få Canon att höja budet på Axis. Det rapporterar Wall Street Journal efter börsens stängning på torsdagen med hänvisning till personer med insyn.

Canon lade bud i februari på 340 kronor per aktie.

Minst 90 procent av Axis aktieägare måste godkänna affären.

Elliott drivs av grundaren Paul Singer som brukar köpa bolag som befinner sig under uppköp och försöker få upp priset.

År 2011 fick Elliott upp priset när amerikanska DuPont köpte danska Danisco. Förra året fick fonden upp priset när amerikanska läkemedelsdistributören McKesson lade bud på den tyska rivalen Celesio.

När SIX når medierepresentanter på Elliott under torsdagseftermiddagen är det locket på om vilka intentioner man har med Axis-posten.

“Vi kommenterar inte detta”, uppgav företrädare för Elliott.

Senare under kvällen kom det dock rapporter från Wall Street Journal som uppgav att aktivistfonden vill få Canon att höja budet på Axis. Tidningen hänvisar till personer med insyn i ärendet.

Efter Elliotts flaggning steg Axis till som mest 345 kronor på torsdagseftermiddagen, men föll sedan tillbaka och stängde på 340,20 kronor.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.