Eltel slutför försäljningen av sin affärsverksamhet i Estland

Eltels försäljning av sin affärsverksamhet i Estland till det estniska företaget Tecnolines OÜ, vilket annoncerades den 30 augusti 2017, har nu godkänts av de estniska konkurrensmyndigheterna och försäljningen har därmed slutförts.
Eltel slutför försäljningen av sin affärsverksamhet i Estland - eltel-affarsvarlden-700-394_binary_6826780.jpg

Den slutliga köpesumman uppgår till dryga 3 miljoner euro. Kassaflödespåverkan i det fjärde kvartalet 2017 förväntas uppgå till cirka 2,5 miljoner euro med förbehåll för ytterligare förväntade betalningar i det fjärde kvartalet som en följd av förändringar i rörelsekapitalet. Transaktionen kommer att påverka koncernens EBITA negativt med cirka 1 miljon euro och Eltel redovisar goodwillnedskrivningar om cirka 3,8 miljoner euro relaterat till denna avyttring i det fjärde kvartalet 2017.

Eltels estniska verksamhet omfattar infranettjänster inom kraft, gas och telekommunikation. Under 2016 hade verksamheten en nettoomsättning om 26,3 miljoner euro, uppvisade låg lönsamhet och sysselsätter idag drygt 300 personer.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.