Emerson sänker prognoser

Amerikanska industrikoncernen Emerson förväntar sig inga större förändringar i marknadsbilden under räkenskapsårets sista kvartal. Prognoserna sänks dock på grund av de svaga marknaderna.

”De ihållande motvindarna från lägre oljepriser, dollarns styrka, den breda inbromsningen i investeringar inom industrin och långsamma tillväxten på vissa tillväxtmarknader och mogna marknader kommer att sänka den underliggande tillväxten inom våra verksamheter”, skriver bolaget.

Nu förväntar sig bolaget att försäljningen för helåret minskar med 9 procent. Valuta påverkar negativt med 5 procent och avyttringar med 2 procent. Den organiska tillväxten väntas således vara -2 procent.

Den tidigare prognosen var en tillväxt på -7 till -5 procent, varav 0 till -2 procent var organiskt.

Lönsamheten väntas tynga av den långsammare tillväxten och av den ökade takten i omstruktureringsarbetet. Vinsten väntas bli 3,97-4,07 dollar per aktie. I den prognosen ingår en reavinst efter försäljningen av kraftöverföringsverksamheten på 0,77 dollar per aktie.

Den tidigare vinstprognosen var 4,17-4,32 dollar per aktie. Noteras bör att även i den prognosen ingick ökade kostnader för omstruktureringar.

Emerson Electric redovisar ett resultat på 0,84 dollar per aktie (1,03) för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2014/2015.

Försäljningen uppgick till 5,5 miljarder (6,3).

Emerson är en konkurrent till ABB på automationssidan.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.