Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Emissionsflopp i Obducat

2011-02-03 13:04

Bolaget hade siktat på att få in 65 miljoner kronor men det målet var man inte ens nära.

Obducat kommer via sin konvertibelemission tillföras 11,7 miljoner kronor. Bolaget hade siktat på 65 miljoner kronor.

"Obducat måste nu vidta åtgärder för att på annat sätt åtgärda bolagets ansträngda finansiella situation", skriver Obducat,

Bolaget avser att inom kort framställa ansökan om företagsrekonstruktion för dotterbolagen Obducat Technologies och Obducat Camscan.

Aktien handelsstoppades på NGM tidigare under torsdag. Handeln ska återupptas klockan 14.15 på torsdagen. Aktien kommer nu att hamna på observationslistan.

"Obducat har för sin del uttryckt önskemål om ett längre handelsstopp då osäkerheten om bolagets finansiella situation är sådan att tillräcklig information för närvarande inte kan ges om Obducat och att fortsatt handel kan skada investerarnas intressen. Detta önskemål har emellertid avvisats av NGM", skriver bolaget.

Inför emission hade European Nano Invest, som är en av de största ägarna i Obducat och som kontrolleras av bland annat bolagets styrelseordförande Henri Bergstrand, flaggat för att teckna sig för motsvarande 5 miljoner kronor i konvertibelemissionen.

Obducats historia som noterat bolag kantas av en lång rad emissioner. Redan i mars 2008 kunde Nyhetsbyrån Direkt konstatera att bolaget sedan 1999 tagit in mer pengar från ägarna än från kunderna under samma period.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom