Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

"En bra lösning för de anställda"

2010-08-31 15:37

Carnegie plockar russinen ur HQ:s kaka. Ett 40-tal anställda byter arbetsgivare och Carnegie hoppas att de tar med sig "sina "kunder.

Beskedet att ett 40-tal medarbetare inom Private Banking och strukturerade produkter byter arbetsgivare, från det skadeskjutna HQ till Carnegie, kan vara nådaskottet i försöken att sälja HQ Bank vidare.

- Det vill jag inte spekulera i, men för oss gäller att vi är idag ett 100-tal inom Private Banking och ett 20-tal inom Strukturerade produkter så tillskottet på 40 personer betyder ungefär en ökning med en tredjedel av verksamheten, säger Andreas Koch, informationsansvarig vid Carnegie.

Eftersom de flesta nytillkomna placeras i Stockholm betyder det att Carnegies Stockholmsverksamhet inom de aktuella affärsområdena ökar med cirka 60 procent, från 70 till 110 anställda.

- Vi har haft kontakt med chefer inom HQ och har fått många propåer, säger Andreas Koch.

En avgörande fråga för de anställda inom HQ har varit frågan om hur deras möjligen värdelösa konvertibler, som många dessutom har tagit lån för, ska kunna regleras. Andreas Koch konstaterar att Carnegie gör vad företaget kan för att bistå de nyanställda:

- Vi löser det på bästa sätt.

Går de skadeslösa ur haveriet på HQ?
- Jag vill inte gå in på detaljer, men övergripande ser vi till att vi har en bra lösning, säger Andreas Koch.

Förhoppningen från Carnegie är att de nya anställda tar med sig kunder och affärer:

- Det är naturligtvis vår förhoppning, säger Andreas Koch.

Calle Froste

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom