En fjärdedel av S&P 500-bolagen fortfarande i björnmarknad

S&P 500-indexets återgång till nya rekordhöjder har inte fått alla bolagen att hänga med uppåt, rapporterar CNBC.
En fjärdedel av S&P 500-bolagen fortfarande i björnmarknad - bjorn-tjur-700_binary_6957341.jpg

Fortfarande handlas en fjärdedel av bolagen i en så kallad björnmarknad (bear market), det vill säga minst 20 procent under den högsta kursen det senaste året. Vissa av bolagen, så som Macy’s, Activision Blizzard, Nvidia och Fedex har gått ännu värre och är ned 30 procent från toppen.

S&P 500 är upp 25 procent från slutet av december och inledningen under 2019 har varit den bästa sedan 1987. Samtidigt har det tryckt upp företagens värderingar. Det genomsnittliga p/e-talet för indexbolagen är på nästan 17 mot 14 i inledningen av året.

”Jag skulle rekommendera investerare att inte dyka ner i reatunnan vid denna tidpunkt i marknadscykeln med värderingarna där de är och med S&P 500 som slår nya höjder”, sade Chad Morganlander, förvaltare på Washington Crossing Advisors, under CNBC-programmet Trading Nation.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.