”En varningsklocka för medierna”

Medieinvesteringarna i Sverige minskade med 8,3 procent till 880 miljoner kronor i januari jämfört med samma period i fjol.

Månaden påverkas dock till viss del av kalendereffekter med helg- och klämdagar, men investeringstakten är den svagaste för månaden sedan 2010, skriver Sveriges Mediebyråer i ett pressmeddelande.

– Januari 2014 var en stark månad och generellt sett är januari en månad med låga medieinvesteringar – efter juli den lägsta under årets alla månader. Trots detta bör den låga spenderingen i januari 2015 vara en varningsklocka för medierna. Annonsörerna lämnar de traditionella mediekanalerna i allt högre takt och hittar andra vägar som gynnar egna och förtjänade kanaler, kommenterar Staffan Slörner, vd för Sveriges Mediebyråer.

Nedgången är märkbar i de flesta mediekategorier och radio är den enda som ökade i januari. Sämst gick print som noterade den största nedgången på 18 månader. Storstadspress och kvällspress minskade med 23,9 respektive 22,8 procent.

Även tv noterade en svag månad och minskade med 12 procent

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets