Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Engelska skolan börsnoteras

2016-09-19 08:52
Vd för Engelska skolan, Ralph Riber. Foto: Engelska skolan

Internationella Engelska Skolan, IES, är klart för en notering på Stockholmsbörsen och första handelsdag beräknas bli omkring den 29 september.

Priset i börsintroduktionen, där befintliga aktier ska säljas, har fastställts till 52 kronor per aktie vilket ger ett marknadsvärde på 2.083 miljoner kronor.

IES är en fristående aktör inom utbildning i Sverige med runt 21.400 elever på 30 skolor. Omsättningen under det senaste räkenskapsåret 2015/15 som avslutades den 30 juni uppgick till 1.807 miljoner kronor, en ökning med 17 procent.

Swedbank Robur, Öresund och Norron Asset Management har som ankarinvesterare åtagit sig att, på vissa villkor, förvärva cirka 12,9 procent av de utestående aktierna. Efter börsnoteringen kommer TA Associates kvarstår som huvudägare. Även grundaren Barbara Bergström, tillsammans med maken Hans Bergström, kommer vara kvar med ett betydande ägande.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom