Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Eniro vinstvarnar

2008-12-23 07:17

Eniro vinstvarnar och spår att det operationella ebitda-resultatet för 2008 blir upp till 2 procent lägre än den nedre delen i den tidigare marknadsutblicken om 2.050-2.100 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Prognossänkningen är ett resultat av en lägre försäljning av banners och andra specialprodukter samt lägre försäljning i Finland.

Åtgärder har redan påbörjats, skriver Eniro. Den nya ledningen i Finland ser över situationen och på koncernnivå har en övergripande genomgång av kostnadsstrukturen initierats.

Eniro står fast vid den långsiktiga strategin som presenterades på kapitalmarknadsdagen i november.

"Konjunkturen är under uppenbar förändring och utsikterna för 2009 är mer osäkra än tidigare vilket innebär att när vi implementerar den nya strategin kommer vi att balansera mellan att gasa när det är möjligt och bromsa då det behövs. Bland de åtgärder vi genomför för att möta den ökade osäkerheten ingår en översyn av våra kostnader", kommenterar Jesper Kärrbrink, vd för Eniro, i pressmeddelandet.

Det som betecknas som Eniros kärnverksamhet, lokalt sök, har utvecklats som planerat under det andra halvåret 2008.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom