EQT miljardköper fiberoptikleverantör

Investoranknutna riskkapitalbolaget EQT förvärvar den tyska fiberoptikleverantören Inexio, skriver bolaget i ett pressmeddelande skickat på lördagen.
EQT miljardköper fiberoptikleverantör - christian-sinding-700_binary_6955248.jpg

Inexio har bedrivit verksamhet inom höghastighetsnätverk sedan 2007, i huvudsak i södra Tyskland. Bolaget förser i dag 300.000 tyska hushåll och 6.000 företag med internetuppkoppling via sin fiberoptiska infrastruktur. Någon köpeskilling framgår inte av pressmeddelandet, men Reuters källor uppger en summa i storleksordningen 1 miljard euro.

”Potentialen är enorm i den här marknaden”, säger EQT:s Matthias Fackler.

Målet med förvärvet är att göra medelstora Inexio till ett stort bolag med fokus på den nuvarande regionen som fokus med möjlighet till expansion även i hela Tyskland.

Förvärvet av Inexio har genomförts via EQT:s så kallade Infrastructure IV-fond och transaktionen väntas fullt genomförd under fjärde kvartalet i år.

Efter förvärvet är EQT Infrastructure IV investerad till 50-55 procent, skriver riskkapitalbolaget.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets