Ericsson faller ur börstoppen

Stockholmsbörsens största bolag vid millenniumskiftet, teleföretaget Ericsson, har med onsdagens kursras ramlat ur börsens tio- i-topplista. 

Under flera år fram till år 2000 var Ericsson, telekomjätten, börsens allra största företag. Sedan har börsvärdet sakta men säkert dalat  i takt med  luften pyst ur marknaden och när andra företag istället ökat på marknadsvärdena i takt med att börsen klättrat.  Följden är att Ericsson, som efter onsdagens usla kvartalsrapport tappade närmare 10 procent vid 11-tiden på förmiddagen, 15 miljarder kronor, av sitt marknadsvärde. Bolaget placerar sig därmed på plats nummer 12 i rankningslistan, strax efter Telia, som alltså klättrar ett pinnhål till nummer 11  bland börsens tyngsta företag.

Fortfarande är Ericsson, tillsammans med Telia, de börsbolag på börsen som har flest aktieägare – över 400 000.

 

Prenumeranter kan läsa vidare om ändringarna på Stockholmsbörsens topplista här.

!function(e,t,s,i){var n=”InfogramEmbeds”,o=e.getElementsByTagName(“script”)[0],d=/^http:/.test(e.location)?”http:”:”https:”;if(/^/{2}/.test(i)&&(i=d+i),window[n]&&window[n].initialized)window[n].process&&window[n].process();else if(!e.getElementById(s)){var r=e.createElement(“script”);r.async=1,r.id=s,r.src=i,o.parentNode.insertBefore(r,o)}}(document,0,”infogram-async”,”https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js”);

Ericsson faller ur
Infogram

‘>

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience