Ericssonchefen Ekholm citerar Gretzky – igen

Den nye Ericssonchefen Börje Ekholm tar med sig traditionen från Investor, att citera kändisar.
Ericssonchefen Ekholm citerar Gretzky – igen - ekholm-gretzky-berra-700-170126_binary_6820670.jpg

När Investor häromåret smög ut nyheten om vd-skiftet i sin bokslutsrapport, då Johan Forssell skulle ta över som vd efter Börje Ekholm, tackade Ekholm för sig med ett slagkraftigt citat lånat av den skotske naturälskaren John Muir: “The mountains are calling and I must go”.

Ekholm flyttade då till Klippiga bergen i USA.

Vid ett annat tillfälle så sade Ekholm, när han stod inför ett vägval angående Investors strategi: “When you come to a fork in the road, take it”, ett uttalande lånat från baseballkungen och ordkonstnären Yogi Berra.

I torsdagens Ericsson-rapport citerar Ekholm hockeylegenden Wayne Gretzky när han skriver att tonvikten kommer att ligga på att förfina strategin för att fokusera investeringarna på områden där Ericsson både kan och måste vinna.

LÄS MER: Ericsson sänker utdelning kraftigtTelekombolaget Ericssons rörelseresultat blev -0,3 miljarder kronor för det fjärde kvartalet 2016.

Ekholm skriver att Ericssons strategi framöver ska baseras Wayne Gretzkys taktik, som han själv formulerat den: ”vi ska fokusera på att åka till den plats där pucken kommer att vara, inte till den plats där den har varit”, skriver Börje Ekholm.

Ekholm har tidigare citerat just Gretzky i offentliga sammanhang i en ekonomisk rapport – då från Investor – med orden: ” Du missar 100 procent av de skott du inte tar”. Det uttalandet tolkades då som att Investor verkade vara villigt att ta risken att begå misstag för att få in de avgörande puckarna i mål.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.