Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Ericssons vd: Uppdelning den bästa lösningen

2013-03-18 09:26

Enligt Ericssons vd, Hans Vestberg, har företaget tittat på alla alternativ och kommit fram till att en uppdelning av ST-Ericsson var den bästa lösningen för samriskbolaget.

Det säger Ericssons vd, Hans Vestberg, i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt efter att Ericsson och ST-Microelectronics lämnat beskedet att det delar upp ST-Ericsson, varav Ericsson tar över modemverksamheten från ST-Ericsson medan
övriga delar tas över av ST-Microelectronics eller läggs ned.

Hans Vestberg ger dock ingen prognos för när modemverksamheten, som väntas göra en förlust om 0,5 miljarder kronor under det fjärde kvartalet 2013, kommer att vända till vinst.

"Det viktiga i dagsläget är att affären är klar. Nu kommer det att dröja ett par kvartal innan överföringen är klar. Men vår ambition för modemverksamheten är att den ska bli topp tre i världen", säger Hans Vestberg.

Den förväntade förlusten för enheten i det fjärde kvartalet väntas främst bero på utgifter relaterade till forskning och utveckling, men på en fråga om investeringarna blivit eftersatta i modemverksamheten under problemperioden för
ST-Ericsson svarar han att "det snarare är den verksamhet som vi investerat mest i".

När det gäller Ericssons tidigare kommunicerade avsättningar om 3,3 miljarder kronor, som ska täcka kostnaderna för uppdelningen av bolaget, så meddelar vd:n att dessa är tillräckliga.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom