Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Erik Selin köper storpost i Invisio

2020-01-16 10:50
Erik Selin. Foto: Jörgen Appelgren

Igår den 15 januari rapporterade Lage Jonason till Finansinspektionens insynsregister att han den 10 januari sålt 800 000 aktier i Invisio Communications där han är styrelseledamot.

Aktierna såldes till kursen 125 kronor per aktie, en affär på 100 miljoner kronor. Affären gjordes utanför handelsplats. Försäljningen rapporterades även som ett flaggningsmeddelande idag.

Köpare av storposten är fastighetsmiljardären Erik Selin, erfar Dagens Industri. Det framgår av torsdagens utgåva av tidningen.

Erik Selin bekräftar för tidningen att han köpt en storpost i Invisio. Han fick upp ögonen för röstkommunikationsbolaget efter att ha sett en vd-presentation i Köpenhamn. Ett efterföljande samtal från bolagets mångårige storägare Lage Jonason ledde fram till investeringen.

"Men det är ett fantastiskt bolag, helt makalöst. De har det klustret med allt som har med hörsel att göra i Köpenhamn. De är helt världsledande på det, så det finns ju en logik att de ligger där. Fortsätter de att gå bra så är det klart att någon kan köpa det för en miljard dollar. Det är inga pengar om någon större drake vill köpa det”, säger Erik Selin till Dagens Industri.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom