Erik Selin ökar i Resurs – köper aktier för 130 miljoner

Fastighets- och nischbanksinvesteraren Erik Selin har under oktober köpt ytterligare 2,3 miljoner aktier i Resurs, en investering på cirka 130 miljoner kronor.

Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste månadsuppdatering.

Erik Selin, som under den senaste tiden köpt aktier i flera nischbanker, äger 5,6 miljoner aktier i Resurs efter ökningen och det motsvarar cirka 2,8 procent av kapital och röster. Han är nu Resurs fjärde största ägare, enligt Holdings lista. Erik Selin dök upp i ägarlistan för flera år sedan, men det är särskilt under 2019 som han har köpt aktier i bolaget.

Erik Selin är storägare i fastighetsbolaget Balder med drygt 36 procent av aktierna, ett innehav värt cirka 22 miljarder kronor. Han äger även en stor post i fastighetsbolaget Sagax.

Därutöver äger Erik Selin aktier i bland annat en lång rad finansrelaterade Stockholmsnoterade bolag, däribland nischbankerna TF Bank, Resurs och Collector (där Balder är största ägare med 44 procent av aktierna i Collector) samt kredithanterarna Intrum och Hoist.

I en intervju med Dagens Industri den 11 september sade Erik Selin att han gillar nischbankerna, men att han i egenskap av ägare inte har någon gemensam plan för dessa bolag.

Noterbart är att Erik Selin under oktober även köpt en större post i Hemfosa. Han har förvärvat 480.000 aktier i fastighetsbolaget för cirka 50 miljoner kronor och hans innehav summeras därmed till 600.000 aktier, motsvarande 0,3 procent av kapital och röster i Hemfosa.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.