Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Erik Selins nya investering

2019-08-07 11:08
Foto: Jörgen Appelgren

Finansmannen och fastighetsinvesteraren Erik Selin har under juli köpt drygt 3,4 miljoner aktier i Hoist Finance.

Det framgår ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering.

Posten motsvarar 3,8 procent av kapital och röster och den är med rådande kurs värd cirka 195 miljoner kronor. Erik Selin var i och med intåget kredithanteringsbolagets sjätte största ägare i slutet av juli, efter bland andra EQT och Carve Capital, enligt Holdings sammanställning.

Hoist Finance presenterade sin rapport för det andra kvartalet 30 juli varefter aktien steg nästan 16 procent. Den har fortsatt upp ytterligare ett par procent efter det.

Erik Selin är storägare i Balder med drygt 36 procent av aktierna, ett innehav värt cirka 22 miljarder kronor. Han äger en större post i fastighetsbolaget Sagax och därutöver aktier i en lång rad Stockholmsnoterade bolag, däribland nischbankerna TF Bank, Resurs och Collector (där Balder är största ägare med 44 procent av aktierna) samt kredithanteraren Intrum.

Hoist är Erik Selins värdemässigt femte största innehav i portföljen med aktier i totalt 35 svenska bolag, enligt sammanställningen i Holdings.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom