EU stoppar Tata Steels Thyssen Krupp-köp

EU-kommissionen stoppade på tisdagen Tata Steels köp av Thyssen Krupp.
EU stoppar Tata Steels Thyssen Krupp-köp - thyssen-krupp-affarsvarlden-700_binary_6948537.jpg

Detta var väntat, redan tidigare i maj framkom det att Thyssen Krupp såg det som ganska osannolikt att en affär med Tata Steel skulle få EU-godkännande och bolaget övergav då dessa planer.

Fusionen skulle ha minskat konkurrensen och höjt priserna på olika typer av stålprodukter, skrev EU-kommissionen i sitt pressmeddelande.

”Stål är avgörande insatsvaror i många varor som vi använder dagligen, från burkmat till bilar”, sade EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager i en kommentar.

”Miljoner människor arbetar i dessa sektorer och företag är beroende av konkurrenskraftiga priser för at sälja på global nivå”, fortsatte hon.

Båda företagen är betydande tillverkare av metallbelagt och laminerat stål för förpackningsapplikationer och av galvaniserat platt kolstål för bilindustrin.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets