Europabörserna runt nollan

2016-03-03 10:56 Affärsvärlden SIX

Handeln på de ledande Europabörserna rör sig runt nollstrecket efter att ha stigit flera dagar i rad. Råvarusektorn går fortsatt starkt med Glencore i täten. Marknaden smälter samtidigt dagens statistikskörd.

Londonbörsen är upp 0,4 procent medan Frankfurt stiger 0,1 procent och Parisbörsen är oförändrad.

Inköpschefsindex för tjänstesektorn har haglat in. Utfallet i EMU-området och Tyskland var marginellt bättre än marknadens förväntningar medan Storbritanniens och Sveriges var klart lägre än väntat.

Försäljningen i detaljhandeln i EMU-området var starkare än väntat i februari. I årstakt steg försäljningen med 2,0 procent.

Råvarusektorn går starkast, enligt Euro Stoxx 600-sektorindex med en uppgång på 3,0 procent. Drivande är Glencore med +6,4 procent, BHP Billiton och Rio Tinto upp 4,1 procent vardera.

Däcktillverkaren Continental släppte helårsresultatet i dag som i stort sett var i linje med de preliminära siffrorna som presenterades i januari. Omsättning såväl som resultat slog fjolårets. Prognosen om en försäljning på 41 miljarder euro för 2016 upprepades också. Aktien är upp 2,5 procent.

Accor uppges tillsammans med kinesiska HNA Group vara intresserade av att lägga bud på Carlson Rezidor Hotel Group, enligt uppgift till Bloomberg. Accor är ned 1,9 procent.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet

Alla Tjänstebilar

ANNONS