Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Europas sämsta flygplatser

2014-10-28 15:46
Ryanair är ett av de flygbolag som flyger till och från Beauvais-Telle Airport som ligger närmare 9 mil norr om Paris. På bilden syns ett av Ryanairs flygplan på flygplatsen Torp. Foto: TT

Listan över de tio sämsta flygplatserna i Europa toppas av Frankrike.

Flygsajten Sleeping in Airports har låtit sina besökare rösta fram de sämsta flygplatserna i Europa.

Det som gör dem dåliga är ofta långa resor till närmsta storstad, nedslitna byggnader, slarvig städning och ovänligt bemötande.

Den som fått lägst betyg är Paris Beauvais-Tille International Airport, 88 kilometer utanför Paris. Avståndet blir ett extra problem då flygplatsen inte trafikeras av några allmänna transportmedel förutom flygplatsens egen busslinje. Den anses dessutom vara trång, sliten och ganska smutsig.

Näst sämst är Frankfurt Hahn International Airport. Ett skäl till att den inte är så värst populär att den ligger 120 km från Frankfurts centrum. Den har dessutom dåligt med sittplatser och är inte speciellt välkomnande, enligt de som röstat.

På tredje plats hittas Bergamo Orio al Serio International Airport, 50 km från Milano. Även den får kritik för sin brist på säten samt avsaknad av wifi och eluttag för datorn.

Den fjärde sämsta av flygplatserna är Berlin Tegel International Airport med sina långa köer och överfulla restauranger. Men den har ett plus. Närheten till centrum i Tysklands huvudstad.

På femte plats har Rome Ciamppino International Airport kvalat in. Där är både servicen och restaurangmaten dålig samtidigt som terminalen är trång och delvis smutsig.

Sleeping in Airports var från början en sajt för unga budgetresenärer som ville spara pengar men säger sig nu vara en webbplats för all resenärer som vill hålla koll på både bra och dåliga flygplatser. Men fortfarande är vilomöjligheterna en viktig betygsfaktor.

För vid sidan av att presentera de sämsta flygplatserna får besökarna även rösta fram de bästa både i Europa och i hela världen.

Ola Söderlind

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom