Europaterminer pekar på negativ öppning

Stockholmsbörsen väntas handlas nedåt vid börsens öppning i linje med Europa. Flera bolag har inför Stockholmsbörsens öppning släppt rapporter. Unibet, Kambi, Lundin Petroleum och Wallenstam levererade resultat för den senaste perioden och under dagen väntas ytterligare rapporter från fler bolag.

Terminerna för de ledande Europabörserna pekar på minus 0,4 för London samt 0,7 nedåt för Paris och minus 0,9 för Frankfurt.

Geopolitisk oro kring Ukraina och Ryssland sänkte de amerikanska börserna i går och tynger även de europeiska terminerna inför öppningen. Ryssland har enligt rapporter ökat sina styrkor vid den ukrainska gränsen.

Unibets resultat före skatt blev betydligt bättre än analytikerna väntat, mycket på grund av ett engångsbelopp till följd av avknoppningen av Kambi samt en justering av verkligt värde av villkorad ersättning i samband med Betchoice-förvärvet om 2,2 miljoner GBP, heter det i rapporten.

Lundin Petroleum rapport kom in sämre än analytikernas förväntningar. Resultatet före av- och nedskrivningar kom in på 172 miljoner dollar vilket var 5 procent sämre än förväntade 182 miljoner. Resultatet efter skatt blev samtidigt -2,4 miljoner dollar, mot väntade +24 miljoner dollar.

Samtidigt väntas produktionsstarten för det viktiga Brynhild-fältet starta sent under september 2014, men mer realistiskt under det fjärde kvartalet.

Wallenstams vd och storägare Hans Wallenstam är ”fantastiskt nöjd” med resultatet för det första halvåret.

Tillväxten, liksom räntan, fortsätter att ligga på en låg nivå och den tillväxt som ändå finns i Sverige sker framför allt i Stockholm, men även i Göteborg. Fastighetsbolaget meddelade också planer på att starta nyproduktionsprojekt i Uppsala.

Senare under dagen väntas också Cavotec, Novotek och Etrion lämna rapporter.

På makrosidan kommer USA att släppa officiell oljelagerstatistik på eftermiddagen och siffror över bilförsäljningen i Europa under juli väntas från LMC.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco