Europaterminer pekar uppåt

Stockholmsbörsen väntas öppna tisdagens handel svagt uppåt under rapportsäsongen som fortfarande präglas av geopolitisk oro, om än något lättnad.

Klockan 08.30 var pekade terminerna för de ledande Europabörserna på plus 0,3 för London och plus 0,4 för Paris och Frankfurt.

New York stängde svagt nedåt medan Asienbörserna går framåt efter att framsteg i de diplomatiska efterdyningarna av flygplanskraschen i Ukraina, där nu Malaysiska utredare har fått tillträde till platsen och planets svarta lådor.

President Barack Obama uttalade under gårdagen att Ryssland är ”direkt ansvariga för att tvinga separatisterna till samarbete”.

Även hopp om en lösning på konflikten mellan Israel och Gaza tilltog efter att USA:s John Kerry och FN:s Ban Ki-Moon anlänt till Kairo för att diskutera en lösning på situationen.

”Det ser ut att vara en avvägning mellan geopolitisk risk och positiva signaler från USA för tillfället som vi kommer fortsätta se. För närvarande verkar det dock som att pressen har lättat och ger rum åt marknaden att röra sig”, sade Stan Shamu, marknadsstrateg på IG till CNBC.

Trellerborgs resultat före skatt för det andra kvartalet inkom under förväntningarna, vilket delvis kan förklaras av större engångsposter än förväntat. För det tredje kvartalet spår Trelleborg en efterfrågan i nivå som för det andra kvartalet. Bolagets vd har ännu inte sett tecken på generell förbättring.

”Vi fortsätter att följa den ekonomiska utvecklingen noga och har god beredskap att hantera skiftande marknadsförhållanden” säger Peter Nilsson, vd och koncernchef, enligt delårsrapporten.

Även Acando har rapporterat ett svagare resultat än förväntat. Resultatet före skatt inkom på 7 miljoner kronor (12).

På rekommendationssidan har DNB höjt rekommendationen för SSAB till behåll (sälj) och Swedbank sänkte rekommendationen för BillerudKorsnäs till neutral från tidigare köp efter gårdagens rapport.

Goldman Sachs har även höjt riktkursen för Ericsson till 109 kronor (104), och SEB har höjt B&B Tools till 175 kronor (166).

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.