Europatoppar i grekmöte i Berlin

Tysklands förbundskansler Angela Merkel mötte på måndagskvällen Frankrikes president Francois Hollande, IMF-chefen Christine Lagarde, EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och Europeiska centralbankens ordförande Mario Draghi i Berlin.

Exakt vad som sades vid mötet som slutade klockan 23.30 har inte offentliggjorts. En talesperson för den tyska regeringen uppgav att de inblandade var överens om att förhandlingarna med Grekland behöver intensifieras.

“Deltagarna i dagens samtal har stått i tät kontakt under de senaste dagarna och vill att det ska förbli så under de kommande dagarna – både mellan sig själva och förstås med den grekiska regeringen”, säger talespersonen enligt Financial Times.

Enligt en senior källa från en av de institutioner som är inblandade i Greklands räddningsprogram var Berlin-samtalen fokuserade på en teknisk rapport från EU-kommissionen som alla sidor ska använda i ett försök att hitta kompromisser som alla kan acceptera.

Detaljer i långivarnas slutliga hållning kan behöva mejslas ut under de kommande dagarna, men avsikten är att presentera något för Grekland under veckan, uppges det.

Grekland har skuldåterbetalningar om totalt 1,6 miljarder euro till Internationella valutafonden under juni, varav 300 miljoner euro ska betalas nu på fredag.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.