Everton kan tas över av hemlig köpare i miljardaffär

2016-02-29 08:06 Affärsvärlden Finwire
Foto: Alan Martin/All over press

Everton kan inom bara några dagar komma att presentera en affär där storägarna säljer 75 procent av fotbollsklubben.

Totalt kan affären vara värd 200 miljoner pund, eller nära 2,4 miljarder kronor.

Affären ska däremot inte ske med det amerikanska konsortium som sedan en tid varit i förhandlingar med storägaren Bill Kenwright. I stället är det en än så länge hemlig köpare, skriver BBC, men uppgifter pekar på intresse från Mellanöstern.

Everton har varit föremål för uppköpsspekulationer länge. Under de senaste månaderna ska intresset ha växt från ett flertal intressenter.

Farhad Moshiri har kopplats samman med ett potentiellt övertagande efter att ha sålt sitt ägande i Arsenal till affärspartnern Alisher Usmanov. Moshiri har en förmögenhet på runt 1,3 miljarder pund och försäljningen av innehavet i Arsenal bedöms ha dragit in runt 200 miljoner pund, alltså ungefär den summan som Everton kan vara värt.

Evertons ordförande Bill Kenwright köpte klubben för 20 miljoner pund i december 1999. Redan 2007 öppnade han för en försäljning till någon annan som vill driva klubben vidare. Kenwright har lidit av dålig hälsa och den senaste säsongen har han sällan varit närvarande vid Evertons matcher.

Affärsvärlden Finwire

Premiumnyheter

Aktuellt inom