Experter spår börsfall

De välkända investerarna Jeremy Grantham och Carl Icahn tror båda på en korrektion nedåt på börsen.

Investeraren och chefsstrategen Jeremy Grantham förutsåg både it-kraschen 2001 och finanskrisen 2008. I sitt senaste investerarbrev, som skickas ut varje kvartal, skriver den 76-årige britten ånyo om en marknadskorrektion.

”Mitt personliga hopp och förväntan är fortfarande att marknaden springer rakt in i ett bubbelterritorium innan den kraschar, vilket den alltid gör”, skriver Jeremy Grantham bland annat, enligt Business Insider. 

För exakt ett år sedan var Grantham dock väldigt positiv till aktiemarknaden och förutspådde att S&P 500 kunde stiga 20-30 procent. Vid den tidpunkten stod indexet i 1 790 punkter. På måndagen stängde det på 2 041. Grantham spår att korrektionen nedåt kommer när S&P 500 nått upp till 2 250, skriver Business Insider.

En annan känd investerare som spår en framtida nedgång på USA-börsen är Carl Icahn. Precis som Grantham är han övertygad om att S&P 500 ska drabbas av en kraftig korrektion nedåt. Exakt när den inträffar är den 78-årige affärsmannen inte lika säker på.

– Det är egentligen en fråga om när det kommer att hända, enligt min mening. Det kan röra sig om tre år, det kan röra sig om tre dagar. Men jag tror verkligen att det kommer en kraftig korrektion inom de närmaste tre till fem åren, åtminstone”, säger han till CNBC.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets