Fallande oljepris kan få Statoil att skära ner

Det norska oljebolaget Statoil kan komma att lägga till 500 tjänster till det sedan tidigare aviserade besparingsprogrammet där mellan 1.100 till 1.400 tjänster ska bort.

Det rapporterar Dagens Naeringsliv med hänvisning till en intern presentation tidigare i veckan av produktions- och utvecklingschef Arne Sigve Nylund.

I ett uttalande till tidningen säger pressansvarige Ørjan Heradstveit att Statoil nu håller på att anpassa kapaciteten inför 2015 och framåt. Samtidigt vill han inte kommentera uppgifterna om ytterligare nedskärningar.

Statoil är inte ensamma om att skära ned på den norska oljemarknaden. Nyligen lade bolag som Aibel och GE Oil & Gas varsel för sina norska verksamheter.

Tidningen kopplar samman nedskärningarna på oljemarknaden med sjunkande oljepriser. Sedan i juni har Brentoljepriset fallit med över 20 procent till den lägsta nivån på över två år.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets