Färre öppet arbetslösa

Antalet öppet arbetslösa i Sverige sjönk med 2.445 personer till 192.568 under vecka 38. Vid en jämförelse med motsvarande vecka för ett år sedan har antalet öppet arbetslösa minskat med 8.338 personer (-9.414 förra veckan), enligt en uppdatering från Arbetsförmedlingen.

Arbetssökande i program med aktivitetsstöd uppgick till 165.100 personer, vilket var 2.135 fler än en vecka tidigare. Jämfört med för ett år sedan har antalet minskat med 3.212 personer (-2.830 förra veckan).

Antalet personer som fick arbete under veckan uppgick till 8.940, vilket kan jämföras med 9.710 under veckan innan.

Antalet personer som anmälde sig som arbetssökande uppgick till 7.790, vilket kan jämföras med 8.159 veckan innan.

22.943 nya lediga platser anmäldes, vilket kan jämföras med 24.563 veckan innan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.