Färre söker nytt arbete i USA

Antalet nya arbetssökande i USA uppgick till 289.000 under förra veckan. Marknaden hade räknat med att antalet skulle uppgå till 295.000.

Utfallet är en nedgång med 6.000 jämfört med föregående veckas reviderade utfall på 295.000 (preliminärt 294.000).

Fyraveckorsgenomsnittet sjönk med 750 och uppgick till 298.750.

Antalet återkommande sökande av arbetslöshetsstöd sjönk med 147.000 till 2,373 miljoner personer. Denna siffra rapporteras med en veckas fördröjning.

Statistiken presenteras av det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet. Datan är säsongsjusterad och avser antalet personer som för första gången ansöker om arbetslöshetsunderstöd.

En låg siffra kan anses negativt för obligationspriserna eftersom få arbetssökande ökar inflationstrycket från arbetsmarknaden. En låg siffra innebär å andra sidan samtidigt tecken på bättre ekonomisk utveckling, vilket tenderar att missgynna obligationspriserna.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco