Färre svenska bolag i konkurs

Under januari 2015 gick 388 svenska aktiebolag i konkurs. Det var 25 procent färre jämfört med samma månad förra året.

Det uppger affärs- och kreditupplysningsföretaget Creditsafe.

Antalet konkurser är bland de lägsta för en januarimånad på tio år. Man får gå ända tillbaka till januari 2007 för att hitta en motsvarande nivå.

”Januarisiffrorna tyder på en fortsatt stabil utveckling för svensk ekonomi. Samtidigt finns det orosmoment både nationellt och internationellt, vilket gör att de finns skäl att hålla ett vakande öga på utvecklingen bland landets aktiebolag, säger Krister Jonsson, Sverigechef på Creditsafe enligt ett pressmeddelande.

Även antalet anställda som berörs av konkurserna minskar tydligt. Totalt berördes 1.335 anställda av konkurser i januari, vilket var en minskning med 20 procent jämfört med motsvarande period föregående år.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.