Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Färre tror på sjunkande priser på bomarknaden

2018-08-07 06:02
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Boprisförväntningarna bland besökare på bostadssajten Hemnet visar att andelen som tror på sjunkande priser minskade under augusti till den lägsta nivån sedan september i fjol.

Det visar Hemnets köparbarometer.

"Det som kan ha påverkat tidigare i år var en del nyheter om konkurser i byggbranschen, men det faktum att det varit ganska lugnt kan ha gjort att färre blir pessimistiska", säger Hemnets talesperson Staffan Tell, till Nyhetsbyrån Direkt.

Andelen som tror på sjunkande bostadspriser har minskat till 24 procent i augusti från 30 procent i juli, där den legat sedan april. Andelen som tror på stigande priser har ökat marginellt, till 22 procent från 20 procent i juni.

"Nu går vi in i en period där vi kan förvänta oss att utbudet kommer stiga kraftigt säsongsmässigt. Det var ju ungefär den här perioden förra året som vi såg att det började stiga mycket kraftigt ur ett historiskt perspektiv", säger Staffan Tell.

"I september förra året var det betydligt fler som trodde på stigande än på sjunkande priser och sen på bara en månad var förhållandet det motsatta", fortsätter han.

I september 2017 trodde 38 procent på stigande priser och 17 procent på sjunkande. I oktober trodde 21 procent på stigande priser och 35 procent på sjunkande.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom