Fed-signaler lyfte USA-börserna

De ledande börserna i New York stärktes på bred front under tisdagen. Uppgångarna skedde i spåren av att Fed-chefen Jerome Powell signalerat att centralbanken är öppen för att lätta på penningpolitiken, enligt CNBC.
Fed-signaler lyfte USA-börserna - tjur-wall-street-700_binary_6948925.jpg

Samtidigt uppgav Kinas handelsdepartement att handelsdispyten mellan Kina och USA bör lösas genom förhandlingar och samtal, och dessa samtal bygga på ömsesidig respekt.

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex upp 2,1 procent till 25.331. Det bredare S&P 500 ökade även det 2,1 procent till 2.803 och tekniktunga Nasdaq Composite stärktes 2,7 procent, till 7.527.

Sektorvis var IT upp 3,3 procent medan fastighetsbolag tappade 0,6 procent.

USA:s president Donald Trump var under tisdagen på statsbesök i Storbritannien och deklarerade där att USA är redo för ett betydande och rättvist handelsavtal med Storbritannien efter brexit.

På bolagsfronten var lastbilstillverkaren Navistar upp 9,2 procent. Andra kvartalets intäkter och justerade ebitda-resultat var bättre än analytikerna hade räknat med. Navistar höjde också sina intäkts- och resultatprognoser för helåret 2019 samtidigt som prognosen för Class 8-marknaden justerades upp.

Streamingjätten Netflix är det ”bästa alternativet” för investerare som söker exponering mot de stora teknikbolagen men som samtidigt oroar sig för konkurrens- och regulatoriska risker, slog BMO fast i en analys som citerades av Bloomberg News. Aktien klättrade 5 procent.

På måndagen försvagades flera av Fang-bolagen i spåren av oro för konkurrensutredningar från myndighetshåll. Googles moderbolag Alphabet var då ned 6,1 procent medan Facebook tappade 7,5 procent. På tisdagen rekylerade dock Alphabet uppåt med 1,5 procent medan Facebook steg 2,0 procent.

Skjutsdelningstjänsten Uber utreds av den federala amerikanska skattemyndigheten IRS, flera delstatsmyndigheter och hos utländska skattemyndigheter för den skatt som betalats för skatteåren 2013-2014. Aktien fick dock stöd av att flera analyshus inlett bevakning med positiv hållning och var vid stängning upp 3,6 procent.

Smyckes- och klockbutikskedjan Tiffany & Co:s jämförbara försäljning sjönk mer än befarat under räkenskapsårets första kvartal. Vd Alessandro Bogliolo hänvisade bland annat till en dramatisk nedgång i försäljningen till turister globalt. Oro för höjda tullar på bolagets export till Kina bidrog också till att Tiffany justerade ned resultatprognosen för helåret. Resultatet för det första kvartalet var dock bättre än väntat. Aktien var upp 2,6 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen steg 5 punkter vid 2,12 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.