Fem korta börsnyheter

Läs fem nyheter från morgontidningarna i notisform.

HUSBYGGANDET PÅ VÄG UPP: Industrimannen Rune Andersson har övergett planerna på att stänga någon av småhustillverkaren Älsbyhus fyra fabriker. “Sverige är på väg upp”, säger Rune Andersson till Dagens Industri. Sett till orderingången räknar Andersson med att Älvsbyhus i år kan öka försäljningen med 10-20 procent. (Di lör)

SÄMRE LÖNSAMHET I ASOS RESER FRÅGOR: När lönsamheten i Asos blir lägre undrar aktiemarknaden vad som händer med konkurrenten Zalandos marginaler (där Kinnevik är delägare). Oron är i högsta grad befogad anser Dagens Industri i en kommentar. Till skillnad från Asos går Zalando fortfarande med stora förluster. En börsnotering av Zalando som det spekuleras i känns avlägsen. (Di lör)

DAGENS INDUSTRI REKOMMENDERAR TECKNA INTE COM HEM: Dagens Industri räknar med att Com Hem kommer att lyckas med sin börsnotering, men tidningen lockas ändå inte att teckna aktier. (Di mån)

H&M PLANERAR ÖPPNA 90 BUTIKER I KINA UNDER 2014: Bolaget ökar sin expansion i landet. I år ska upp emot 90 butiker öppnas. (Di lör)

FÖRSIKTIGA TOPPMÖTEN PÅ D-DAGENS STRÄNDER: Informella möten hölls mellan Vladimir Putin och Barack Obama, och även mellan Putin och Ukrainas nye president Petro Porosjenko. (Svd lör)

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience