Finans och energi i topp på Wall Street

2016-03-14 06:21 Affärsvärlden SIX
Foto: AP Photo/Mark Lennihan, File/TT

Börserna i New York avslutade fredagens handel starkt och stängde nära dagshögsta.

Finans var dagens bästa sektor tillsammans med energi som fick lyft av stigande oljepriser. Sämsta sektor var kraft och dagligvaror.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var vid stängning upp 1,3 procent till 17.213. Det bredare indexet S&P 500 var upp 1,6 procent till 2.022 medan det tekniktunga Nasdaq Composite var upp 1,9 procent till 4.748.

Tioårsräntan var 5 punkter högre vid 1,98 procent medan trettioårsräntan var 5 punkter högre vid 2,75 procent.

Bakom uppgången fanns det som började lyfta New York redan i går och som lyfte övriga börser i världen under dagen: en omvärdering av ECB-beskedet.

"Jag tror att oljan och omvärderingen av Draghis budskap till marknaderna - för han gjorde mer än väntat - kommer att leda marknaderna högre", sade Peter Cardillo, chefsekonom på First Standard Financial till CNBC.

Bland bolagsnyheterna noterades att Bank of America har övergett sitt självpåtagna förvärvsförbud och har skickat en grupp chefer på shoppingtur i Silicon Valley. Man vill bli större inom hantering av betalningar från konsumenter, uppgav banken. Aktien var upp 3,8 procent.

American Express höll kapitalmarknadsdag där man upprepade prognoserna för helåret och försäkrade, mot bakgrund av ett svagt 2015, att bolagets affärsmodell fortfarande fungerar. Aktien var upp 1,2 procent.

Mylan, som lagt ett bud på Meda och i det stött på patrull från nederländska motsvarigheten till aktiespararna, uppgav i en inlaga till SEC att de största ägarna uttryckt sitt stöd för Meda-budet. Aktien var upp 2,8 procent.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet

Alla Tjänstebilar

ANNONS