Finansguru: Tillgångsbubblan kan spricka

"Jag tror att det finns en enorm bubbla i alla tillgångspriser och till slut kommer den att spricka, kanske håller den redan på att spricka, säger den kände finansprofilen Marc Faber i CNBC:s "Future Now".

Marc Faber har länge trott på en nedgång på marknaden, men i och med att aktierna har fortsatt att stiga tror han än mer på att marknaden kommer att vända ner.

Trots torsdagens amerikanska jobbsiffror anser han inte att den globala ekonomin förbättras, bland annat då han ser högre oljepriser samt en viss politisk oro i USA.

– Jag har uppenbarligen haft fel på så sätt att jag väntade mig en korrigering under de senaste två åren, och det har inte hänt sedan oktober 2011, när S&P 500 låg på 1.074. Vi har gått upp i en rät linje, utan någon större korrigering än 11 procent, och jag tror inte att vi kommer att ha en korrigering, vi kommer att ha en björnmarknad, säger han.

Sammanlagt tror Marc Faber på en nedgång på S&P 500 på 30 procent.

Marc Faber är inte den enda analytikern som haft en pessimistisk syn på marknaden. Såväl Jeffrey Saut, chefsinvesteringsstrateg vid Raymond James, samt Tony Dwyer, chefsaktiestrateg vid Canaccord Genuity, tror på en nedgång på marknaden inom en nära framtid, även om de inte är lika pessimistiska som Faber.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets