Finansgurun: Därför gillar jag amerikanska aktier

Den kände finansprofilen Marc Faber, som länge har trott på en nedgång på marknaden, anser att det det finns en stor fördel med amerikanska blue chip-aktier.

Marc Faber står bakom det berömda nyhetsbrevet ”The Gloom Boom & Doom report”. Han blir ofta kallad Dr Doom och är en av världens mest citerade finansprofiler. Han har länge haft en pessimistisk syn på den amerikanska aktiemarknaden, men nu säger han till CNBC att han tror på tunga amerikanska aktier.

Han poängterar att amerikanska aktier inte är hans favoritval för tillfället, han föredrar egentligen tillväxtmarknader och anser att amerikanska aktier är dyra jämfört med europeiska, men han tror att det är säkrare att investera i amerikanska large cap-bolag.

– Jag var nyligen på en middag och någon frågade ’Var kommer du att gömma dig när kraschen slår till?’ Jag tror att du kommer att förlora mindre pengar i blue chip-aktier* än i statsobligationer, säger han.

Marc Faber är således fortfarande orolig över marknaden, men menar att riskerna med tunga amerikanska aktier är mindre än för många andra investeringar.

*Blue chip-aktier är aktier i företag
som anses vara nationellt kända, väl etablerade och i finansiellt gott skick.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.