Finanssektorn går starkt på Kinabörserna

Asienbörserna handlades generellt något högre på tisdagsmorgonen, efter att inledande nedgångar bytts mot lyft efter någon timmes handel.
Finanssektorn går starkt på Kinabörserna - pil-asien-upp-affarsvarlden-700_binary_6853001.png

Tokyobörsens Topix-index handlades dock fortsatt lätt ned, 0,1 procent. Här gick telekombolag starkt, medan energibolagen tappade. Bank och finans gick starkt i Hongkong och Kina med Hang Seng upp 0,7 procent, Shenzhen upp 0,8 procent och Shanghai upp 1,4 procent.

Måndagens Wall Street-handel tog sig inte över nollstrecket. Goldman Sachs var en av förlorarna efter rapport.

De asiatiska börserna befinner sig strax under niomånadershögsta.

“Aktiemarknaderna möter motvind efter de senaste relativt starka uppgångarna. Trots det har sentimenten fortsatt starkt stöd från de senaste indikatorerna från Kina”, sade Masahiro Ichikawa, seniorstrateg på Sumitomo Mitsui Asset Management.

På onsdagen väntas nya datapunkter från Kina, när landet redovisar sina BNP-siffror.

Det geopolitiska läget och handelsrelationen mellan Kina och USA är en annan avgörande faktor för den fortsatta börsutvecklingen. Tongångarna har varit positiva om en snar lösning de senaste veckorna, men när ett eventuellt toppmöte kan komma att ske för undertecknandet av ett avtal är fortsatt oklart.

Också de tätare signalerna över inbromsande resultattillväxt för bolag och investeringar har satt viss press på risktillgångar det senaste året, vilket lett till att positiva nyheter snabbt absorberas av marknaden, skriver Reuters.

Förhållandevis mjuka signaler i protokollet från Reserve Bank of Australias (RBA) policymöte den 2 april, ett protokoll som släpptes under natten, kan ha hjälpt till att lyfta regionens börshumör under natten.

Ledamöterna diskuterade räntesänkningar vid mötet. Beskedet var att det hölls för osannolikt att räntan skulle behöva höjas under perioden framöver.

Oljepriserna var lätt ned. Brent-kontrakten handlades kring 71:00 dollar och WTI-kontrakten kring 63:30 dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.